Kuinka pitää toimisto puhtaana koronan aikana?

Toimisto

Toimistojen, kuten muidenkin työpaikkojen siisteyttä on jouduttu miettimään uudelleen koronan aikana. Siisteys erilaisten pintojen puhdistuksesta on tullut erityisen tärkeää ja näin on onnistuttu pitämään koronatartunnat kurissa. Ennen koronaa siivoojat kävivät toimistoissa siivoamassa muutaman päivän välein ja siivous oli pintapuolista eli roskien tyhjäystä, pöytäpintojen pyyhkimistä pölyistä. Kerran viikossa tai kahdessa siivoojat pesivät lattioita ja tämä toimikin hyvin. Nyt koronan aikana siivoukseen on jouduttu kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Erityisesti niissä toimistoissa, joissa henkilökunta on pystynyt menemään paikanpäälle työskentelemään. Enää pelkkä pintapuolinen siivous ei ole ollut läheskään riittävää ja siivousfirmat ovat joutuneet ohjeistamaan henkilökuntaansa täysin uudelleen. Toimistosiivous on muutenkin yleistynyt viime vuosina ja yritykset ovat palkanneet toimistosiivoukseen ulkopuolisia yrityksiä. Esimerkiksi Helsingissä toimistosiivoukset ovat työllistäneet suuren määrän uusia siivoojia ja uusia yrityksiä on avattu useita. Toimistosiivous Helsinki hakusanalla löydät netistä hyvän tarjonnan toimistoihin erikoistuneista siivousyrityksistä.

Siivoustarvikkeet koronan aikana

Millaisia siivoustarvikkeita koronan aikana tulisi käyttää toimistojen puhtaana pitämisessä? Toimistosiivousta tarjoavat yritykset ovat varautuneet hyvin toimistojen siivouksen myös koronan aikana. Heillä on käytössään suojakäsineet ja he huomioivat koronan leviämismahdollisuuden huolellisesti tehdessään toimistojen siivouksia koronan aikana. Käyttöön on otettu myös desinfioivat puhdistusaineet, joilla kaikki pinnat puhdistetaan entistä useammin. Toimistosiivoukseen keskittyneiden yritysten palveluja kannattaakin lisätä huomattavasti koronan aikana, koska näin ehkäistään varmimmin taudin leviäminen ja varmistutaan siitä, että henkilökunta pysyy terveenä.

Siivous ilman ammattilaista

Ellei toimistoissa käy toimistosiivoukseen erikoistunutta siivoojaa, on erityisen tärkeää kiinnittää valtavasti huomiota puhtauteen siivotessa. Jokaisen toimistossa työskentelevän kannattaa omalta osaltaan kiinnittää todella paljon huomiota pintoihin joihin koskee ja varsinkin käsien puhtauteen. Jos työntekijällä ilmenee koronan oireita, on työntekijän jäätävä välittömästi kotiin ja toimisto on siivottava huolella käyttäen desinfioivia puhdistusaineita. Itse tehtynä toimiston puhtaanapitoon koronan aikana on kiinnitettävä erityistä huomiota. Siivouksen hoitavan henkilön on tärkeää huomioida, että korona tarttuu erilaisilta pinnoilta vielä usean päivän ajan. Päivittäinen erittäin huolellinen siivoaminen ehkäisee koronatartunnat parhaalla mahdollisella tavalla. Siivoukseen käytettävät välineet tulee myös puhdistaa joka päivä niiden pesuun tulee käyttää kuumaa vettä ja desinfioivia pesuaineita. Mikäli joku pinta tai ovenkahva jää puhdistamatta, lähtee korona siitä helposti leviämään.

Siivousalan ammattilaiset

Vaikka monilla aloilla on lomautettu henkilökuntaa paljonkin, on siivousalan ammattilaisilla työt lisääntyneet räjähdysmäisesti. On ollut äärettömän tärkeää varmistaa ettei korona lähde leviämään työpaikoilla. Siivousalan ammattilaiset ovat saaneet hyvän koulutuksen tällaisia tilanteita varten ja osaavat puhdistaa kaikki pinnat asiaan kuuluvalla tavalla. Ammattilaisista on jatkuva pula työpaikoilla. Siivousalan ammattilaisia koulutetaan jatkuvasti lisää ja työtä löytyy varmasti jokaiselle, joka sitä on valmis tekemään. Toimistosiivoukset ovat suhteellisen kevyttä siivoustyötä ja työvälineet ovat tehokkaaseen siivoukseen sopivat. Ellei yritys ole käyttänyt ulkopuolista siivousyritystä ennen koronaa, olisi nyt hyvä aika miettiä ammattilaisen palkkaamista. Tällaisella toiminnalla varmistetaan, ettei korona pääse valloilleen työpaikallanne. Siivoustarpeen räjähdysmäisen lisääntymisen vuoksi yrityksissä saattaa olla kiirettä ja jonoa, mutta esimerkiksi Helsingissä kannattaa Googleen kirjoittaa toimistosiivous Helsinki, niin löydätte helpoimmin siivousalan ammattilaisen yritykseenne.

Toimistojen siistinä pitämiseen kannattaa kiinnittää normaalia suurempaa huomiota. Kaikki turhat tavarat ja paperikasat on hyvä laittaa laatikoihin ja kaappeihin suojaan yskimisiltä ja aivastuksilta. Mitä vähemmän pöydillä ja lattioilla on tavaraa, sitä nopeampaa ja helpompaa siivous toimistoissa on. Siivotessa ei siis tarvitse siirrellä valtavaa määrää papereja ja mappeja, vaan ne on jo valmiiksi siistitty kaappeihin jokaisen käyttökerran jälkeen. Siivooja pääsee tekemään työnsä nopeasti ja tehokkaasti ja jokaisen on hyvä tulla aamulla töihin puhtaaseen toimistoon.

Toisinaan saattaa jäädä huomaamatta, kuinka tärkeää siivoaminen ja siivoojan käyminen toimistoissa on, mutta koronan leviäminen on laittanut ihmiset huomaamaan, kuinka tarpeellista siivoaminen on ja kuinka hyvää työtä siivoojat tekevät. Ilman toimistosiivoojia esimerkiksi helsingin alueella, olisi korona todennäköisesti levinnyt huomattavasti enemmän ja nopeammin, kuin sen nyt on levinnyt.

Uudet haasteet

Siivoja

Tulevina viikkoina edessä ovat uudet haasteet, kun monilla työpaikoilla ihmiset palaavat tekemään töitä toimistoissa. Toimistojen siivoamisesta tulee aina vain tärkeämpää, koska se on yksi ainoista keinoista hallita koronan leviämistä. Mitä enemmän yritykset palkkaavat siivousalan ammattilaisia, sitä varmemmin työntekijät pysyvät terveinä ja pääsevät turvallisesti tekemään töitään toimistoihin.

Writen by Jarno Nieminen

Muistot ja kokemukset ovat kultaakin arvokkaampia, ja siksi haluan matkustaa sekä nähdä maailmaa mahdollisimman paljon. Pyrin tekemään kerran vuodessa yhden lyhyemmän kaupunkiloma matkan ja kerran kaukoloman lämpimään. Talvella haluan pois kylmästä Suomesta edes hetkeksi. Blogin avulla haluan kertoa teille reissuistani, herättää lukijoiden matkakuumeen ja saada aikaan keskustelua matkustelusta. Tervetuloa blogiini!